Basic deel 2 - Yoga for the special child basic part 2 (55hrs)

Het ontwikkelen van yoga-programma's voor tieners en jonge volwassenen met speciale behoeften  

Deze training gaat verder in op de technieken die zijn geleerd in Basic 1, met speciale nadruk op het werken met tieners en jonge volwassenen op individuele basis of in groepen. De training verfijnt ook de vaardigheden van de deelnemers om te werken met complexere omstandigheden / diagnose en uitdagende zorgvragen. Je leert hoe je de oefening kunt aanpassen voor specifieke vragen en hoe je verschillende situaties kunt aanpakken die zich tijdens een sessie voordoen. Sonia coacht je bij het begeleiden van een training voor tieners en voor volwassenen met speciale behoeften.

Je zult ook je eigen oefening verder ontwikkelen omdat elke ochtend begint met een 2 uur durende yogales waarin alle componenten van een klassieke hathayoga-oefening zijn inbegrepen. Het is van fundamenteel belang om de effecten van yoga op je eigen lichaam te ervaren voordat je het probeert te leren aan een kind, tiener of jongvolwassene.

BELANGRIJK: Van de deelnemers wordt verwacht dat ze enige ervaring hebben met het lesgeven van ten minste 2 uur yoga voor de sessies voor speciale kindmethoden (dat wil zeggen 4 sessies van een half uur). Deelnemers moeten ten minste één video-opname van een door hen geleide sessie meenemen die vervolgens in de training wordt bekeken en feedback op de video krijgen en hoe het werk dat door Sonia Sumar wordt gegeven, kan worden verbeterd en/ of verder kan worden ontwikkeld.

Programma 55hrs:
Het programma is 6 volledige dagen van 9.30 tot 16.30 uur waarvan de laatste dag - dag 7 een halve dag is van 9.30 tot 12.30 uur. Je hebt 1 uur voor lunchpauze en af en toe een theepauze gedurende de dag. Thee wordt verstrekt. Tijdens het programma leidt Sonia ook korte yogasessies met als doel en het opbouwen van een reguliere yogapraktijk die je thuis zelf kunt doen. Het is belangrijk om in staat te zijn om de voordelen van yoga op je eigen lichaam / zelf te begrijpen en ervaren voordat je het zelfs probeert toe te passen en te delen met kinderen met speciale behoeften. (Onthoud dat dit alleen voor je eigen beoefening is, dit kwalificeert je niet in het geven van reguliere yogalessen aan volwassenen. Om dat te doen, moet je een 200-urige lerarenopleiding volgen die je kunt doen met Sonia Sumar zelf of een andere yogaschool.)

Basic 2 programma leert je:
Theorie en praktijk onderwijs van het werken met studenten van 13 en ouder
Kennis van fysiologische en psychologische voordelen van yoga bij jongeren
Leren van uitdagingen en oplossingen voor het werken met adolescenten en tieners
Leren van criteria en structuur van groepslessen