Part 2 - Yoga for the Special Child 95h certification program Part 2

Het ontwikkelen van yogaprogramma's voor tieners en jonge volwassenen met speciale behoeften

Trainer: Sonia Sumar
Taal: Engels

Deze training is het vervolg van Yoga for the Special Child part 1, met speciale nadruk op het werken met tieners en jonge volwassenen op individuele basis of in groepen. De cursus verfijnt ook de vaardigheden van de deelnemers om te werken met meer complexe aandoeningen / diagnose en uitdagende casussen.

Part 2 staat alleen open voor diegenen die part 1 hebben gevolgd!

Wat je zult leren
Je leert hoe je de praktijk kunt aanpassen voor specifieke zorgvragen en hoe je verschillende situaties kunt aanpakken die zich tijdens een sessie voor kunnen doen. Sonia zal u begeleiden bij het begeleiden van een praktijk voor tieners en voor volwassenen met speciale behoeften.

Je zult ook je eigen practice verder ontwikkelen, want elke ochtend begint met een 2 uur lange yogales die alle componenten van een klassieke hatha-yogapraktijk omvat. Het is van fundamenteel belang om de effecten van yoga op je eigen lichaam te ervaren voordat je het probeert te leren aan een kind, tiener of jongvolwassene.

Opmerking: Van deelnemers wordt verwacht dat ze enige ervaring hebben gehad met het geven van ten minste 2 uur yoga for the special child sessies voor (d.w.z. 4 sessies van een half uur). Deelnemers moeten ten minste één video-opname van een door hen geleide sessie meebrengen die vervolgens in de training klassikaal wordt bekeken en geevalueerd, kan worden verbeterd en verder kan worden ontwikkeld.

Het curriculum van part 2 omvat:

  • Bespeken van theorie en praktijk van het werken met oudere studenten 13 en ouder
  • Beschrijf fysiologische en psychologische voordelen van yoga bij oudere kinderen en jongeren
  • Leren om te gaan met uitdagingen en oplossingen vinden voor het werken met adolescenten en tieners
  • criteria en structuur van groepslessen bestuderen
  • Gelegenheid bieden voor feedback en begeleiding bij specifieke case.

Programma

Het programma omvat 6 volledige dagen van 8.00 tot 16.30 uur en de laatste dag - dag 7, is een halve dag van 8.00 tot 13.00 uur. Je hebt 1 uur lunchpauze en af en toe theepauzes gedurende de dag. Thee is aanwezig.

Accreditatie
Aan het einde van deze training ontvang je een certificaat van voltooiing van Yoga for the special child 95h certification program, dat wordt erkend door Yoga Alliance UK en Yoga Alliance US. Zodra je dit certificaat hebt ontvangen, kun je officieel beginnen met het onderwijzen van yoga aan kinderen met speciale behoeften van alle leeftijden. 

Prijs
TBA.