Part 1 - Yoga for the Special Child 95H Certification Program (48hrs)

Trainer: SriDevi Denise Nenova (MahaDevi Roberta Sumar Yoga centre Londen)
Taal: Engels 

Yoga for the Special Child 95H Certification Program is een uitgebreide, praktische, ervaringsgerichte 12-daagse training die je zal helpen alle tools en vaardigheden te krijgen die je nodig hebt voor het onderwijzen van yoga aan kinderen met speciale behoeften. De training is opgedeeld in een part 1 (48hrs) en part 2 (55hrs).

In november 2019 bieden we part 1 (48hrs) aan en deze training staat open voor yogadocenten, yogastudenten, schooldocenten, gezondheidswerkers, therapeuten, ouders van kinderen met speciale behoeften en iedereen die geïnteresseerd is in het werken van kinderen met speciale behoeften door middel van yoga.

De methode Sonia Sumar, meer dan 47 jaar geleden ontwikkeld, is geworteld in de klassieke integrale Hatha Yoga en bevat daarom alle componenten: stemwerk - zingen, oogoefeningen, ademhalingstechnieken - pranayama, lichaamshoudingen - asanas, diepe ontspanning en meditatie - yoga nidra. Het is een veilige en zachte maar toch zeer krachtige therapeutische yoga-methode die heeft bijgedragen aan het verbeteren van het leven van kinderen en volwassenen met speciale behoeften over de hele wereld. De methode is geschikt voor elke leeftijd en alle omstandigheden.

Wat je zult leren
Met deze training leert u werken met baby's en kinderen tot 12 jaar. Docente Denisa zal al haar kennis en ervaring met u delen. Ze zal je begeleiden bij het verdiepen van je kennis van Yoga, het ontwikkelen van je eigen yogapraktijk en het verkrijgen van inzicht in de werkelijke Yoga voor de Special Child-methode - de kernwaarden en structuur ervan.

Programma
Het programa bestaat uit 6 volledige dagen van 9:00 tot 17:00 uur. Je hebt 1 uur lunchpauze gedurende de dag. Thee is aanwezig. U krijgt een handleiding - werkboek en naarmate de week vordert, wordt al het materiaal behandeld.

Op dag drie, vier en vijf krijgt u de kans om een demonstratie van de methode te observeren. Denisa zal met kinderen op 1: 1-basis werken en de methode direct toepassen, zodat u nog meer kunt leren over hoe het allemaal werkt. Dit biedt echt een fantastische kans voor alle deelnemers om niet alleen te observeren maar alles wat deze week is geleerd te bespreken, te verdiepen en verder uit te werken.

Tijdens het programma geeft Denisa ook korte yogasessies met als doel en het opbouwen van een regelmatige yogapraktijk die je thuis voor jezelf kunt doen. Het is belangrijk om in staat te zijn de voordelen van yoga op je eigen lichaam / zelf te begrijpen en te ervaren voordat je het zelfs probeert toe te passen en te delen met kinderen met speciale behoeften. (Vergeet niet dat dit alleen voor je eigen practice is, dit kwalificeert je niet in het geven van reguliere yogalessen aan volwassenen. Om dat te doen moet je een 200-urige lerarenopleiding volgen die je kunt doen met Sonia Sumar zelf of een andere yogaschool.)

Accreditatie
Aan het einde van de volledige 95H Certification Program (part 1 & part 2) ontvang je een certificaat dat wordt erkend door Yoga Alliance US. Accreditatie voor VYN is in aanvraag. 

Yoga voor de Special Child Practitioner
Je kunt je dan ook aanmelden voor de Special Child Practitioner License wat betekent dat je de titel "Yoga voor de Special Child Practitioner" kunt gebruiken, het logo van YSC en je contactgegevens kunt vinden op de website van Specialyoga.com. Het zal je ook verbinden met de rest van de Yoga voor het Special Child-familie van over de hele wereld. Het is een uitgebreid netwerk van fantastische toegewijde yogatherapeuten die geweldige ondersteuning en verbinding bieden.

Yoga for the Special Child 95hrs certification part 2 staat gepland voor 2-8 mei 2020 in Laren.